Henna har ikke været helt rask siden først i marts måned 2014.

Hun løber ikke igennem på marken, hun tager tomme stande, hun rejser ikke ordentlig, viger lige som udenom fuglene, så der er noget galt.

 

Den 4-3-2014

Jeg prøver at lade dyrlæge og kiropraktor, Lotte Lysemose Knudsen se på Henna, det gav ikke rigtig noget, når hun satte sig, kom venstre bagben lidt ud til siden, måske på grund af at hun havde knækket en negl på venstre bagben, det  opdagede jeg først senere.

 

 

Den 26-3-2014

Her starter Henna med at hæve og bløde som om hun var løbsk, men blodet er ikke som det er når hun er løbsk, det størkner. Har talt med dyrlægen (Line) i telefonen, jeg skal holde øje med om hun drikker meget, om hun har feber eller bliver mindre aktiv, Line var bange for livmoderbetændelse.

 

 

Den 28-3-2014

Jeg tog til dyrlæge, hun fik en indsprøjtning og piller til 10 dage, der blev taget en blodprøve og vist et skrab, det viste ikke hvad der var galt, men det var ikke livmoderbetændelse, mandag var hun svundet ind og det så normal ud igen.

 

 

Den 13-4-2014

Her starter Henna igen med at hæve og bløde som om hun var løbsk, men blodet er ikke som det er når hun er løbsk, det størkner, 2-3 dage efter er det normal igen, uden at hun har fået behandling.

 

 

Den 18-4-2014, det er langfredag

Her opdager jeg at Hennas tandkød ser underlig ud, det er lidt ujævn i kanten og bløder så meget man kan se blodet på tænderne, det er måske lidt lyserødt i farven, hun har også et sår under tungen og et i overmunden, Donna har haft travlt meget med at slikke hende i munden.

Jeg tog til dyrlæge mandag den 21. da er tandkødet blevet meget bedre, men jeg tør ikke andet, hun får en indsprøjtning og piller til 10 dage, så skal det være i orden, ellers skal hun undersøges grundig, hun ser fin ud allerede fredag.

 

 

Den 16-5-2014

Jeg ligger mærke til at Henna er begyndt at tisse meget og jeg ser derfor efter om hun er hæve og bløder igen, hun er begyndt at hæve og skeden er blodsprængt og lidt hård i den ene side, 3 dage efter er det normal igen uden behandling.

 

Den 20-5-2014

Jeg ser at Donna er begyndt at slikke Henna i munden igen og ganske rigtig, nu er har hun sår under tungen og bløder ved tandkødet igen. Jeg prøver en anden dyrlæge "Søren Kingo", ikke fordi jeg er utilfreds med Line, men det kan jo være, det er godt med flere øjne og jeg håbede på at Søren kunne fortælle hvad hun fejlede. Søren vil have resultaterne af de prøver Line har, før han vil gøre noget.

 

Den 22-5-2014

Så  har jeg været ved Søren Kingo igen, han tog blodprøver til forskellige undersøgelser og han skal have lidt afføring, fra lørdag, fra søndag og fra mandag, så tirsdag ved vi måske lidt mere. Henna har haft let feber flere gange i forløbet.

 

Den 23-5-2014

Resultatet af blodprøven viste at der er for mange hvide blodlegemer og alt for få trombocytter. Det tyder på en infektion, men fortæller ikke hvad det drejer sig om.

Søren tror meget på hjerteorm, men det får vi at se, når vi får afføringsprøverne ind på mandag.

 

Den 27-5-2014

Afføringsprøverne gav ingen resultat.

Søren tror mere og mere på, at det er anaplasma hun har, det kan være overført af en flåt.

Henna skal have Tetracyklin 333 mg: 2 piller om dagen i 10 dage.

Søren vil for  en sikkerheds have en afføringsprøve mere, så han kan udelukke hjerteorm.

 

Den 2-6-2014

Har afleveret afføringsprøverne.

Henna mangler stadig at få piller i 4 dage. hun virker helt frisk nu, tandkødet er helt perfekt og skeden er også fin, hvis ikke afføringsprøverne viser noget, raskmelder han hende.

 

Den 3-6-2014

Jeg har lige fået resultatet af afføringsprøven, det var negativ, så regner vi med at Henna er rask igen, vi må håbe det holder.


 

Den 11-8-2014
Her starter hennas løbetid.


Den 14-8-2014
Her opdager jeg at Henna har fået et lille sår i munden igen, der er også lidt blod omkring de bagerste kindtænder, jeg får fat i Søren Kingo den 15., vi giver Henna en behandling med Noroclav Vet i 30 dage.


Den 2-11-2014

Jeg har været på jagt på Læsø med Henna et par dage, hun var meget fokuseret på råvildt og gik alt for voldsom. Henna er indbildsk gravid hun har mælk i patterne.

 

I fredags den 31. okt. var hun meget træt, jeg troede det var efter turen til Læsø.

 

Jeg tog hende med på en mindre jagt i lørdags hos min nabo Per Revsbeck, det gik fint, hun viste ikke tegn på træthed eller sygdom, men da vi kom hjem, var hun helt færdig, jeg så efter om hun havde fået sår i munden igen, det havde hun, nu bagefter kan jeg godt se at hun har været syg i fredags.

 

Jeg tog jeg temperaturen den 2. nov. den var 39,4 om morgenen og 39,2 om aftenen, den 3. nov. var den 38,8, vi var ved Søren Kingo, han tog en ny blodprøve for at finde bevis på at det er anaplasma hun har, vi fik Tetracyklin 333 mg. 2 piller om dagen i 30 dage, her til aften har hun det allerede meget bedre.

 

Den 6. 11-2014

I dag fik vi svar fra den sidste blodprøve, den viser at det ikke er anaplasma Henna har.

 

Så står vi på bar bund igen, Søren mener det kan være noget med emuen forsvaret, Henna får binyrebark til 30 dage, så må vi se hvad der sker, jeg er ved at blive lidt negativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 2-11-2014

 

Den 6-11-2014 Henna virker rask igen.


 

Den 16-12-2014 Henna virker stadig helt rask.


 

Den 27-1-2015 Henna virker stadig helt rask og jeg tror at hun er ovre det nu.